Beiratkozás

Elektronikus jelentkezés lehetőségével kiegészített adminisztrációval:

 

A KAFFEE projekt keretében kifejlesztett elektronikus ügyintézési felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, a továbbiakban: e-Ügyintézés felület) keresztül - regisztráció után - indítja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot.

Minden intézménynek biztosítani kell az elektronikus ügyintézéssel történő jelentkezés lehetőségét azok számára, akiknek erre igényük van.

 

Az online beiratkozásnál két lehetőség van:

  • Azon szülők, akik már rendelkeznek KRÉTA belépéssel
  • Azon szülők, akik nem rendelkeznek KRÉTA belépéssel: nekik új ideiglenes felhasználói fiókot kell igényelni

 

Az e-Ügyintézés felületen ki lehet tölteni a gyermekeknek a beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon. Ezekhez az adatokhoz a felvitel után az érintett intézmény is hozzáfér, így a beiratkozás napján már nem lesz szükség ezek felvitelére, meggyorsítva ezzel az ügyintézést és a várakozást. Emellett az egyes nyilatkozatok (törvényes képviselői nyilatkozat) a rendszerböl letölthetőek és aláírás után a másolatok feltölthetőek.

 

Az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami sokkal gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt. A fejlesztés későbbi szakaszában az ügyfélkapun keresztül töiténö ügyintézés is lehetővé válik.

 

e-ügyintézés tájékoztató anyag