Lengyel testvériskola kapcsolat alapjait fektette le Békés

 

A napokban tért haza testvértelepüléséről, a sziléziai Myszków városból Békés delegációja. A látogatás célja kettős volt, a Belencéres Néptáncegyüttes gyermekcsoportja ez alkalommal mutatkozott be a lengyel településen először, mindemellett a hivatalos delegáció a Békés és Myszków általános iskolái és néptánc egyesületei közötti partnerség megalapozásáról tárgyalt.

 


Békés delegációja a lengyel testvértelepülés városi rendezvényére látogatott. A hátsó sorban, középen Włodzimierz Zak, Myszków polgármestere áll

 

Kiváló fogadtatás és magas színvonalú programok jellemezték a csoport lengyelországi tartózkodását – tudtuk meg Deákné Domonkos Julianna delegációvezetőtől, aki önkormányzati képviselőként és a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatójaként egyaránt képviselte városunkat.

 

A delegáció tagjai voltak továbbá Erdősné Sági Mária, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár igazgatója és Váczi Julianna a Békési Polgármesteri Hivatal gazdasági osztályvezetője. A Belencéres Néptáncegyüttesből Mahovics Tamás és Csipei Judit vezetésével húsz gyermek léphetett föl két alkalommal a lengyel testvértelepülés színpadán.

 

A gyerekeknek szórakoztató programokat és kirándulásokat biztosítottak a vendéglátók. Szeptember elején tovább mélyítik a települések közti civil és hivatalos kapcsolatot, többek között a myszków-i néptánccsoport a Madzagfalvi Napokon lesz látható Békésen. Békés Város Önkormányzata ezúton köszöni a szülők és magánszemélyek támogatását, hozzájárulását, amely révén a gyermekek ellátogathattak Sziléziába.

 

Egyb weboldalaink

Iskolánk Videói

 

Évnyitó 2014:

 

Sportiskola: