Ifjúsági Díjasok

 

Ifjúsági Díjat kapott a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulója Durkó Judit (8.a), valamint Gyöngyösi Zsuzsanna az Alapfokú Művészeti Iskola növendéke. Gratulálunk!

 

Durkó Judit Eszter Gyöngyösi Zsuzsanna

 

Durkó Judit Eszter

 

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója.


5. évfolyamtól emelt szintű matematikaoktatásban részesül és a sportiskolai osztályba jár. Minden tanévben kitűnő tanuló volt.


Rendszeresen részt vesz különböző tanulmányi és sportversenyeken, ahol kimagaslóan teljesít.
Legjobb eredményeit magyar nyelvből és matematikából érte el.

 

  • Bendegúz Nyelvészversenyen: országos döntő
  • Bendegúz Tudásbajnokság magyar nyelvből: megyei 3. hely
  • Simonyi Zsigmond helyesírási verseny: megyei 3. hely
  • Zrínyi Ilona matematikaverseny: megyei 9. hely
  • Bolyai matematika csapatverseny: megyei 6. hely
  • Varga Tamás matematikaverseny: megyei 2. hely
  • Kalmár László matematikaverseny: megyei 2. hely
  • A Kállai Jenő Emlékversenyen több számban is dobogós helyezéseket ért el.

 

Osztálytársai mindig számíthatnak segítségére, közösségi munkából is aktívan kivesz a részét.
Kimagasló tanulmányi eredményei, kitartó szorgalma, segítőkészsége, kedves és szerény magatartása példaértékű társai számára.

 


 

Gyöngyösi Zsuzsanna

 

Zenei tanulmányait 2009 szeptemberében furulya tanszakon kezdte el a Békési Alapfokú Művészeti Iskolában Demjén Gábor tanár úr tanítványaként.


Kitartó szorgalma révén már az első két évben kiemelkedő tanulmányi eredményeket ért el.


Az első komolyabb megmérettetésre a 2011/12-es tanévben került sor, amikor részt vett a Gyulán megrendezett megyei furulya versenyen, ahol korcsoportjában 1. díjat kapott.


Ugyanebben a tanévben került sor Szegeden a regionális furulyaversenyre is, melyen Zsuzsi szintén korcsoportjának 1. díját érdemelte ki.


A következő tanévben egy új hangszer, a szaxofon tanulását kezdte el. Szorgalmának és tehetségének köszönhetően ezen a hangszeren is rohamosan fejlődött.


Bő egy év szaxofonozás után elindult a Pomázon megrendezett országos szaxofonversenyen, ahol az elődöntőben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően bejutott az országos döntőbe.


Ugyanebben a tanévben került sor Szabadkán egy nemzetközi versenyre, ahol fuvolát, klarinétot és szaxofont tanuló növendékek mérhették össze hangszeres tudásukat. Gyöngyösi Zsuzsanna saját korcsoportjában 1. díjat kapott. A verseny gálahangversenyén minden hangszerből és korcsoportból a legkiemelkedőbb versenyzők mérhették össze tudásukat. Zsuzsi kiérdemelte az összesített verseny 3. díját is.


A legutóbbi tanévben (2014/15) két zenei versenyen is részt vett, melyeken ismét öregbíthette iskolánk és városunk hírnevét. A megyei fafúvós versenyen 1. díjat kapott, valamint a Szabadkán megrendezett nemzetközi versenyen immáron másodszor szintén 1. díjban részesült.


A zene valójában nem a versenyekről szól, így Zsuzsi életében sem a versenyek a legfontosabbak. Már kisgyermek kora óta rendszeresen részt vesz iskolai és városi rendezvényeken, ahol mindig sikerül egy-egy szép dallammal megajándékoznia a közönséget.


Aktív tagja a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekarnak is, melynek tagjai a legutóbbi újévi koncerten „az év zenekarosa” címmel tüntették ki.


Alázatos és tisztelettudó magatartásával kivívta tanárai és diáktársai szeretetét és tiszteletét.

 

 

Egyb weboldalaink

Iskolánk Videói

 

Évnyitó 2014:

 

Sportiskola: