Honvédelmi Haditorna

 

Összesen 42, általános- és középiskolásokból álló csapat vett részt a szaktárca Országos Haditorna programjának Békés megyei versenyén pénteken.

 

Videó

 

 

A békéscsabai programot Vantara Gyula országgyűlési képviselő nyitotta meg. A verseny célja a katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével. Lehetőséget kaptak a versenyzők, hogy „belekóstoljanak” a katonai kiképzés egyes ágaiba. Találkozhattak azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. Megismerték a kiképzés jellegét (nem csak az erő és az állóképesség fontos, hanem az ügyesség, a gyorsaság a kreativitás és a csapatmunka is).

 

A verseny tulajdonképpen egy fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megmérettetés, melynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem. valamint. A résztvevők ügyességének és jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak, illetve fizikai képességeinek fejlesztése, felkészültségük összemérése történt.

 

A kilenc versenyállomás mellett további három, fakultatív állomás volt berendezve. A fiatalok körében a fegyverszerelés és az akadálypálya leküzdése aratta a legnagyobb sikert. Ejtőernyősök, rádióamatőrök, Károlyi-huszárok és modellezők egyaránt valamilyen plusz programot, ismeretet hoztak el az érdeklődő fiatalok számára.

 

A rendezvényt a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának hódmezővásárhelyi katonái biztosították. Emellett jelen voltak a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat munkatársai is.

 

A megmérettetésen a középiskolások között (24 csapat indult) a Szeberényi Gusztáv Adolf gimnázium diákjai bizonyultak a legjobbnak.

 

Az általános iskolák 18 csapata közül a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola nyerte meg.

 

Csapattagok:

  • Berczi Csaba,
  • Komáromi Bence,
  • Rakovics János,
  • Szabó Barnabás,
  • Trescsik Ádám

voltak.

 

Felkészülésüket Samu Hedvig tanárnő és Varga István tanár úr segítette.

 

Gratulálunk a szép teljesítményükhöz.

 

Galéria