Volt egyszer egy mesehét...

Témahét a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában

 

2016. október 10-e és 14-e között rendeztük alsó tagozatos tanulóink számára a népmese hetét. Előzetes feladat meseillusztráció készítése volt, a rajzokat zsűri értékelte, díjazta. A rajzokból tárlatot nyitottunk az iskola folyosóján.

 

A mesehét „ceremóniamestere” tisztét a vándorlegény töltötte be, aki minden alsós osztályba eljuttatott egy feladatlapot, melyet egyénileg lehetett megoldani, s a folyosón elhelyezett meseládába dobni. A hibátlan megoldásért apró jutalom járt.

 

Visszatérő program volt a hét során, hogy a gyerekek minden délben felolvasták kedves meséjüket társaiknak, valamint a Bóbita, az Újvárosi és a Teleki utca óvodásainak.  Az öt nap alatt közel száz gyermek mesélt, ők jutalmul „hamuba sült pogácsát” kaptak.

 

A hétfői napon a tanulók az iskolarádióból egy röpke előadást hallhattak a népmesék eredetéről, jellemzőikről.

 

Kedden délután nagyon hangulatos programra került sor: békési felnőttek meséltek minden alsós osztályban- a gyerekek, s egy kicsit önmaguk örömére. Ez az együttlét kedves emlék marad mind a meseolvasó felnőttek, mind a mesehallgató gyerekek számára.

 

Szerdán délelőtt a Bóbita óvoda nagycsoportosai vidám mesés akadályversenyen vehettek részt iskolánkban. Hasonló próbára hívtuk másnap délutánra iskolánk minden alsós osztályát. A gyerekek vidáman küzdötték le a „mesés” akadályokat, gyűjtötték állomásról állomásra az aranytallérokat.

 

A népmese hetét pénteken táncházzal zártuk, melyet Hankó Tamás néptánc-pedagógus vezetett.

Reméljük, hogy a témahéten minden tanulónk talált magának érdekes „mesés” elfoglaltságot, megtölthette képzeletbeli tarisznyáját sok ismerettel és élménnyel.      

 

 

Galéria

 

Mesehét
első nap
Mesehét
második nap
Mesehét
harmadik nap
Mesehét
negyedik nap

 

Mesehét a Bajza utcán