Suligála

2017. május 26.

 

Immár 10. éve, hogy közeledvén a tanév végéhez, megrendezzük a Suli Gálát. Ennek keretein belül lehetőséget kívánunk adni minél több diákunknak a bemutatkozásra.

A célunk, hogy a szülőkkel is megismertessük intézményünk tehetséges tanulóit, a Heppsikolában végzett sikeres tehetséggondozó munkát, melynek elismeréséül 2017 októberében megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetség Pont kitüntető címet.

 

 

 

Az idei Suli Gála fellépői produkcióikkal egy színes tavaszi virágokkal teli rétté varázsolták át a Békés Város Kulturális, Sport és Turisztikai Központ színpadát.

Audrey Heburn gondolatát idézve: „Minden ugyanarra vezethető vissza: a gyerekekre és a virágokra - ők jelképezik az életet, az élet továbbadását.”

A mazsorett csoport megnyitója után a legapróbb virágok, a Bóbita Tagóvoda kislányai  a Kék Duna keringőre mutattak be szalagos táncot. A 2. b osztály tanulói a legszebb virágszálat keresték jelenetükben. Üde színfoltot jelentettek a zenés, táncos produkciók az alsós hip-hoposok, a felső évfolyamos osztályok, illetve a Tarhosi Tagintézmény előadásában. Az Alapfokú Művészeti Iskola ütős, fúvós és néptáncos növendékei is megcsillantották tehetségüket. A mese-és versmondó versenyek kiemelkedő helyezettjei szintén lehetőséget kaptak a fellépésre. Az est egyik legmeghatóbb pillanatait Juhász Kittinek és kíséretének köszönhetjük, akik Poór Péter Vízözön című dalát adták elő Palya Bea feldolgozásában.

 

A Suli Gála virágoskertje a fináléban vált teljessé, amikor valamennyi szereplő a színpadra lépett. Az alkalmi énekkarral kiegészülve, valamint Szabóné Uhrmann Zsuzsanna zongorakíséretével Csézy dalának sorai töltötték be a színháztermet: Ez az otthonunk, itt kell élnünk, múltunk és jövőnk.

 

 

 

Galéria

Kattints a képre, a galéria megnyitásához