Ifjúsági díjasok


 

Dávid Marcell

 

Dávid Marcell

 

Dávid Marcell 9 éves korában kezdte meg zenei tanulmányait a békési Alapfokú Művészeti Iskola ütőszakán. Tanára, Szőnyi Graciella már az első évben felismerte kiváló képességeit, amit Marcell szorgalmával és kitartásával erősített meg.

 

Látványos zenei fejlődésének állomásait egy-egy versenyeredmény mutatta:

  • 2010-ben a Szegeden megrendezett Dél-Alföldi regionális ütőversenyen II. helyezést
  • 2011-ben Gyulán a Megyei Kamarazenei Találkozón I. helyezést
  • 2012-ben a győri Országos Szóló-és duó versenyen III. helyezést
  • 2016-ban Kiskunfélegyházán az Országos Kamaraversenyen II. helyezést ért el.

 

Marcell életének részévé vált a zene. Zeneszeretetének és kitartásának mutatója, hogy a mai napig, 19 évesen is az ütőtanszak aktív tanulója.

A szóló és kamarahangszeres élete mellett, 7 éve lelkes tagja a "Civilek a városért" díjjal kitüntetett Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekarnak - azóta az összes zenekari fellépésen, turnén, vendégszereplésen aktívan kíséri a zenekart. Nagyon jó csapattárs, zenésztárs és kiváló ember. Segítőkész, aki türelmesen vezeti be a kisebbeket a szólamtanulás rejtelmeibe. Sikerei mellett szerény tudott maradni, ami még inkább emeli pozitív tulajdonságait.

 

Dávid Marcell a művészeti iskola legjobbjai közé tartozik és büszkék rá.

 

Eredményeihez gratulálunk, további sikereket kívánunk a tanulásban és a zenei pályán is.

 


 

Kónya László Tamás

 

Kónya László Tamás

 

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója.

5. évfolyamtól emelt szintű matematikaoktatásban részesül, hat éve a kosárlabda sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Minden tanévben kitűnő tanuló volt.

Rendszeresen részt vesz különböző tanulmányi és sportversenyeken, ahol szép sikereket ér el.

 

Legjobb eredményeit matematikából, történelemből és a kosárlabda terén érte el.

 

  • TIT megyei matematikaverseny 1. helyezés, bejutott az országos Orchidea matematikaversenyre is, ahol derekasan helyt állt.
  • TIT megyei történelemverseny 6. helyezettje.
  • Hat éve kosárlabdázik, a békési SZSK NB I./ B utánpótlás csapatainak oszlopos tagja. Teherbírása, szorgalma és a sportághoz kötődő elhivatottsága példaértékű.
  • 2012 óta az országos korosztályos bajnokságok régiós versenyein 3-4. helyen szerepelt csapataival. 2013-ban az I. Hepp Kupán az I., 2014-ben a II. Hepp Kupán a II. helyet szerezte meg csapatával. 2014-ben a Megyeválogatottak tornáján II. helyezesért ért el. Szintén ebben az évben Mezőberényben a Molnár Miklós emléktornán a II. helyezett csapat tagja volt.
  • 2015-ben a Kosárlabda diákolimpia országos elődöntőn Baján a III. helyezést érte el csapatával.

 

Aktívan dolgozik az iskola stúdiójában is. Osztálytársai mindig számíthatnak segítségére, közösségi munkából is rendszeresen kiveszi a részét. Kimagasló tanulmányi eredményei, kitartó szorgalma, segítőkészsége példaértékű társai számára.


Kívánjuk, hasonló sikerek övezzék középiskolai pályafutását is!

 

Galéria