Ifjúsági Díjasaink


Szombaton este kerültek díjazásra a XX. Madzagfalvi Napok keretén belül Békés város tehetséges fiataljai. Idén 5 békési fiatal vehette át Kálmán Tibor alpolgármester úrtól az elismeréseket. A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából 3 tanuló kapta meg az díjat.
Szeretettel gratulálunk!

 

Bondár Lilla

Bondár Lilla a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója. A sportiskolai osztály diákja, aki 5. évfolyamtól emelt szintű matematikaoktatásban részesül, és több éve az úszás sportágban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Minden tanévben kitűnő tanuló.

Rendszeresen részt vesz különböző sportversenyeken, ahol szép sikereket ér el. Mellúszásban az országos korosztályos ranglista 4. helyezettje, emellett vegyes úszásban is jeleskedik. A mezei futóversenyen országos döntőbe jutott, állandó tagja az iskolai atlétikai csapatnak.

Németből 2 évig levelező pályázaton vett részt.

2017-ben Az én mesém pályázatra írt meséje belekerült a pályázatíró cég által kiadott mesekönyvbe.
Közösségi munkája kiemelkedő. Az osztály közösségéért rengeteget tesz. Gála fellépések, farsangi és egyéb témahetek alkalmával kiemelkedő munkát végez.

Magatartása és szorgalma páratlan.

Kimagasló tanulmányi és sport eredményei, kitartó szorgalma, segítőkészsége példaértékű társai számára.

 


 

Kelemen Kitti

Kelemen Kitti 2008-ban iratkozott be a békési Zeneiskolába, ahol Lipcseiné Timkó Sára tanárnőnél furulyázni kezdett. Következő választott hangszere a fuvola lett, melynek meghatározó szerepe lett az életében.

Nem csupán a zenélés érdekli, hanem maga a zene is (zeneszerzők munkássága, a Békés-tarhosi egykori Énekiskola múltja, jelene, jövője). Rengeteget olvas, képezi magát e területen, esszéket ír. Szívesen szerepel mint szólista kulturális eseményeken, kiállítás megnyitókon. Tagja a Civilek a városért díjjal kitüntetett Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekarnak.

Nagyon jó zenésztárs és kiváló ember. A Tarhoson megrendezett Pro Musica fúvósötös táborban tovább erősödött benne a kamarazenélés szeretete, és fogalmazódott meg benne, hogy minden áron zenész akar lenni.

Számos alkalommal vett részt szakmai versenyeken, amelyeken rendszeresen szép eredményeket ért el. Legfrissebb eredménye a Békés Megyei Fuvolaversenyen elért I. helyezés, valamint a verseny szakmai különdíja.

A gondos szülői odafigyelés, Kitti jó adottságai, kitartása, tanárai útmutatásai eredményeképpen, felvételt nyert a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol szeptembertől folytatja tovább zenei tanulmányait.

 


 

Nagy Balázs

Nagy Balázs a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, a Békési Szabadidős és Sportjáték Klub kosárlabdázója.
Tehetsége már korán megmutatkozott. 2013-ban már a Debrecenben rendezett nemzetközi torna ALL-STAR játékosa lett. Ötszörös megyei bajnok. Diákolimpia Országos Elődöntő legjobb játékosa. A Dobd a Kosárba program országos döntőjének győztese. A Magyar Olimpiai Akadémia által szervezett országos bajnokság győztese.
A B-33-as Országos Bajnokság döntőse. Békés Megyei válogatott tagjaként megnyerte a megyék közötti bajnokságot. Ugyanezzel a csapattal Szerbiában Nemzetközi Tornán 2. helyezett.

A sport mellett kiváló tanulmányi eredményekkel is büszkélkedhet.

  • Kitűnő tanuló volt minden évben
  • Bólyai matematika verseny megyei 2. hely, 5. hely
  • TIT matematika verseny megyei 2. hely
  • Lila vegyész bajnokság tanulmányi verseny Országos Döntőse
  • A Play and Win Országos angol nyelvi verseny Országos döntőse.

 

Galéria (klikk)