Polgár Lajos Emlékverseny


Matematika szekció

A 106 matematika versenyre nevezett tanulóból 58 tanuló a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolából nevezett. Az 5-6. és 7-8. évfolyamokon ugyanazt a feladatsort írták meg 80 perc alatt, de az értékelés évfolyamonként történt.

Eredmények és felkészítők:

5. évfolyam:
2. helyezett Gulyás Péter 5.c
3. helyezett Sánta Sára 5.d
Felkészítők: Sántháné Tokaji Mária és Paulcsikné Budás Gabriella

6. évfolyam:
1. helyezett Mester Lóránd 6.c
2. helyezett Vidovenyecz Bence 6.c
Felkészítők: Szöllősiné Samu Erzsébet, Alekszáné Lipták Éva és Sántháné Tokaji Mária

7. évfolyam:
1. helyezett Kendrella Ákos 7.b
2. helyezett Kmotricza Igor 7.a 
Felkészítők: Alekszáné Lipták Éva és Szöllősiné Samu Erzsébet

8. évfolyam: 
3. helyezett Kádas Nándor 8.c
Felkészítők: Alekszáné Lipták Éva és Szöllősiné Samu Erzsébet

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

 

 

Angol szekció

A XIII. Polgár Lajos verseny angol szekciójában Samu Dominika, Kozma Imre és Sipos Péter képviselte a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát.
Előzetes feladatként az angol várakról és kastélyokról oldottak meg egy feladatsort. Ennek során megismerkedtek a Tower történetével, hasznos információkat gyűjtöttek a Buckingham Palace-ről és látványos kastélyok képeivel ismerkedtek meg a versenyzők. A verseny írásbeli fordulója után egy előadással készültek a tanulók. Az Alnwick kastély adta a Harry Potter nagysikerű film egyik helyszínét, így a diákjaink beszélő festményként adtak elő epizódokat a filmből. A gyulai és orosházi csapatok mögött 3. helyen végeztek diákjaink.
Felkészítőjük: Tarkovács Gréta


Rajz szekció

A verseny rajz szekciójában is értünk el eredményt: Hegedűs Boglárka 8.b osztályos diákunk korcsoportjában első helyezést kapott. A pályázat kiírása szerint "Az ötödik nap" illusztrálása, azaz a vízi élőlények, a madarak teremtéséről szóló akvarellje nyerte el a zsűri tetszését. Gratulálunk neki! 

 

Galéria (klikk)