Egészséghét a Hepp-suliban


 

A 2019/2020-as tanévben egészségheti programsorozatunkat 2019.11.11-2019.11.15-ig szervezte meg a Természettudomány II-es munkaközösség.

 


Életfa Kulturális Alapítvány által szervezett kollabor órák színesítették egészséghetünket az 5.c osztályban.
Felsős osztályaink előzetes feladatokat kaptak, amelyek plakátkészítés és egészséggel kapcsolatos Totó kitöltése volt, évfolyamonként eltérő témában. Alsós tanulóink előzetes feladata a zöldség és gyümölcsszobrok megtervezése volt.
A hét első napján kihirdettük a programokat, amelyet aulában kivetítettük a tanulóknak, emellett minden felsős osztályfőnök megkapta írásos formában is. Az alsós osztályoknak keresztrejtvényt és Totót készítettek kollegáink, amelyet az osztályok meg is kaptak.


Kedden kora délután Csikós Péter kollegánk tartott érdekes előadást a telefon- és internethasználat veszélyeiről.


Szerdán az alsósok 8:00-tól közös bemelegítésen vettek részt Sinka Ildikó tanítónővel a tornateremben. Dudás Melinda védőnő tartott előadást a serdülőkori problémák megelőzéséről. Délután az egészségheti vetélkedőt rendeztük meg a közösségi teremben, ahol mind a 16 felsős osztály 4 fős csapattal részt vett.


Csütörtökön alsósaink leadták gyümölcsszobraikat, a megfejtett keresztrejtvényüket és a totót. Egész délelőtt forgott az egészségkerék az alsós osztályok számára, ahol védőnőnk ismét, megújult feladatokkal és ajándékokkal várta tanulóinkat.  A tornateremben az egész délelőttöt az osztályok teremtájfutással töltöttek, amelyet a CSIPA SE szervezett.
Délután a tanulók Dósa Ágnes tanárnővel egészséges ételeket készítettek kreatívan.


Pénteken a Biokultúra Egyesület szokásos előadására és bemutatójára került sor, ahova az osztályok folyamatosan érkeztek 8:30-tól.
14:00-tól az egész hét eredményhirdetésére került sor.
A jutalmakat a Heppiskola Gyermekeiért Alapítvány finanszírozta.


Sokszínű, változatos programokkal teli hetet tudhatunk magunk mögött, amelyeket reméljük nem csak a szervezők, hanem a tanulók is élveztek!

 

Galéria (klikk)