Állatok Világnapja - kirándulás


 

Iskolánkban hagyomány, hogy az „Állatok Világnapja” alkalmából felkeressük az Állatkertet, hogy minél többféle állattal ismerkedjenek meg tanítványaink. Kilencedik alkalommal szervezte meg Nagyné Hidvégi Mária tanárnő a budapesti kirándulást, amelynek fő célpontja az idén a Tropikárium volt. Felső tagozatból 52 tanuló és három kísérő vett részt az utazáson. Nagy élmény volt a gyerekeknek a vonattal való utazás, többen most először ültek ilyen közlekedési eszközön, és utaztak ilyen messzire.

 

 

Délelőtt a Tropikárium fantasztikus vízi és szárazföldi élőlényeinek megtekintése volt a program. Másfél óra alatt az egész területet bejárták, talán a legnagyobb érdeklődés a rájasimogatónál volt. A következő programig volt időnk, ezért a Campona bevásárlóközpontban mindenki ebédelni tudott és néhányan vásárolni is elmentek.


Délután  a gyönyörű koraőszi időben sétáltunk a Várkert Bazárban, ahonnan páratlan kilátás nyílt fővárosunkra. Talán itt készült a legtöbb selfie. Utolsó program helyszínünk a Parlament volt, ahol túravezető segítségével tekinthettük meg a koronázási jelvényeket, az üléstermet és nagyon sok érdekességet hallhattunk az épületről és az itt zajló programokról.
Sok élménnyel gazdagodva, de fáradtan érkeztünk haza.

 

 

Galéria (klikk)