A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola fontosnak tartja a tanulók szövegértésének fejlesztését


 

Intézményünk két osztálya (4.a és 6.c) pályázat útján elnyerte a budapesti Liget Műhely Alapítvány Szitakötő oktatási programjában való részvételt. A pályázatot iskolai könyvtárosunk Kovácsné Sas Éva és két kolléganője Tarkovács Gréta és Szűcs Éva Edina írta. Ők hárman alkotják a Szitakötő munkacsoportot.

 

 

Vállalják, hogy a tanév során 4 alkalommal tantestületi értekezleten beszámolnak a munkájukról. Ugyancsak négyszer érkezik az iskolába a Szitakötő folyóirat összesen 166.400.- Ft értékben. A negyedévente megjelenő gyermekfolyóiratok az iskolai könyvtár állományába kerülnek, amelyeket nemcsak e két osztály forgathat majd, hanem bárki, aki szeretné.

 

A pályázatban vállalt pedagógusképzést és a gyermekfoglalkozást dr. Horgas Judit a program vezetője tartotta. Bemutatta az érdeklődő szülőknek, pedagógusoknak. A tanév során még további feladatok teljesítése vár a résztvevőkre: belső képzés, bemutató óra, projekt nap, kiállítás, plakátok, tablók készülnek majd a Szitakötőhöz kapcsolódóan. A cél, hogy minél több gyermekhez eljusson ez a szép színes, igényes kivitelű folyóirat; a diákok érdeklődve olvassanak, és fejlődjön a szövegértési képességük.

 

 

Galéria (klikk)