Tarhosi Általános Iskola

 

A 2012-2013-as tanév decemberi eseményeiből

 

Télapó

December 6-án a gyerekek legnagyobb örömére megérkezett a Mikulás. Dallal, verssel, furulyálással kedveskedtek a tanulók az öreg Mikulásnak. A csomagosztásra is sor került, de mielőtt megkapták volna az ajándékot, a fejükre olvasta a hibáikat, de megígérték, hogy igyekeznek megjavulni. Délután sor került egy kis táncmulatságra is.

 

 

 

 

 

KRE-FITT SZAKKÖR

December 10-én került megrendezésre, a KRE-FITT szakkör keretében, a karácsonyváró délután.  Az ünnepvárásra segített ráhangolódni egy szép mese film, ami a kis Jézus születéséről szólt. Majd mindenki ajándékot készített a családtagjainak.

 

 

 

SPORTKÖR A HÓBAN

December 11-én a sportkör kint a gáton lett megtartva, mivel megérkezett a várva várt hó. Nagyon vidáman telt ez a délután is.

 

 

 

KARÁCSONYI RENDEZVÉNYEK

December 20. Már sok éves hagyomány, hogy a karácsonyi műsorunkat a község idős lakóinak is előadjuk. A kis létszámnak köszönhetően minden gyerek és pedagógus is szerephez jut. Voltak, akik verset mondtak, mások furulyáltak. Egy vidám jelenetre is sor került, melynek címe Banyabál. Az Eszter néni által betanított dalokat mindenki énekelte.

December 21-én délután került sor a karácsonyi ünnepségre, ahol a szülőknek, rokonoknak, volt tanítványoknak adtuk elő a műsorunkat. Kállai Sándor vállalkozónak köszönhetően minden kisgyermek kapott egy szép könyvet, amit ezúton is nagyon köszönünk. Műsorunkat megtisztelte Kis Eszter tankerületi igazgató nőnk is. A szülők szendvicset készítettek, süteményt sütöttek, s végül az ünnepet tombolasorsolás zárta.