Tarhosi Általános Iskola

 

A 2012-2013-as tanév májusi eseményeiből

 

ANYÁK NAPJA - MÁJUS 3.
2013. május 3-án köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat és velük együtt az édesapákat és nagypapákat is.

 

Az ünnepséget megelőzően ajándékokat készítettek a gyerekek, az anyukákat kézzel festett, virágcserépbe ültetett papírvirággal lepték meg, melynek közepében a saját fényképük került. A nagyszülők gyógyszeres dobozt kaptak.

 

Az ünnepségre sokan eljöttek. Az anyák napi dalok versek mellett újra előadták az ősszel nagy sikert aratott gyermeklakodalmast is.

 

 

MADARAK ÉS FÁK NAPJA - MÁJUS 11.

Május 11-én szombaton került sor a hagyományosan megtartott Madarak és fák napjára. Ebben az évben az egész hetes programsorozatot a Két-ághoz vezető akadályversennyel zártuk. Ezen a héten az órákon is szinte minden feladat a madarakról szólt. Megalakultak a csapatok és sok-sok előzetes feladattal készültek az utolsó megmérettetésre. Az iskolától 5 km-re levő helyszínt gyalogtúrával értük el. Az útra sok megfigyelési szempontot kaptak a gyerekek. Nagy meglepetés várt bennünket a megérkezéskor, Czövek Jani bácsi az iskola „mindenese” minden földi jóval megterített asztallal várta a gyerekeket. Még a legrosszabb étvágyú kisgyerek is falta a szalonnát, kolbászt.

 

 

 

Három állomáson kellett a feladatokat teljesíteni, Eszter néninél növény és rovar határozás folyt, Ildikó néninél a természetből gyűjtött anyagokból kellett képeket készíteni. Panni néninél TOTÓ-t kellett kitölteni, ahol kiderült, hogy a héten megismerték-e az év madarát, a gyurgyalagot és az év fáját a házi berkenyét.

 

A csapatokat oklevéllel és kis ajándékokkal értékeltük.

 

 

 3 PRÓBA VERSENY
Tagintézményünk tanulói is részt vettek a 3 próba versenyen. A csapat III. helyezést ért el.

 

 

TANULMÁNYI VERSENY
A többfordulós tanulmányi verseny is befejeződött:

 

I. helyezés Köpe Viktória Dzsenifer 3. o. tanuló

 

II. helyezés Hégely Tímea 4.o tanuló

 

 

III. helyezés Szabó Ágnes 3.o tanuló