Tarhosi Általános Iskola

 

A 2012-2013-as tanév novemberi eseményeiből

 

MUNKÁBAN A SULIRENDŐR

2012. november 6-án a Békési Rendőrkapitányságról Szamos Péter zászlós, iskolarendőrünk tartott előadást a dohányzás káros hatásáról, amit kísérlettel is bizonyított, s a gyerekek ígérték, hogy nem fognak rászokni. Az előadást követően megvizsgálta a Bringa-sulisok kerékpárjait, s tanácsokkal látta el őket, hogy mi az amivel feltétlen fel kell szerelni még a járműveiket.

 

KRE-FITT -SZAKKÖR

November 12-én került sor a következő KRE-FITT szakkörre, ekkorra foci bajnokság lett hirdetve. Három csapatra lettek a gyerekek osztva, a csapatkapitányok a két tanító néni és az óvó néni volt. Körmérkőzéseket játszottak nagy-nagy lelkesedéssel., Végül mindenki dobogón végzett. Érem is került a nyakba Eszter néni kreativitásának köszönhetően.

 

NYÍLT NAPOK

November 19-én került sor az 1-2. osztályban már hagyománnyá vált nyílt napra. Látogatásukkal nem csak a szülők, de a Dr Hepp Ferenc iskola tanítói is megtiszteltek bennünket.

A 3-4. osztály november 27-én tartotta a nyílt napját

 

 

EGÉSZSÉGNEVELÉSI HÉT

November 26-30-ig zajlott az egészségnevelési hét. A tanórák anyagába is gyakran bekerült a téma. Matematika órán kiszámolták, hogy hány Ft-ért vásárolnak fogkrémet, fogkefét az egész osztály részére stb .Magyar órán a szövegértési feladat az egészséges táplálkozásról szólt. Megalakultak a csapatok és minden nap új feladatot kellett megoldaniuk. A napköziben délután egészségneveléssel kapcsolatos filmeket néztek meg. Az SZMK-tól minden kisgyerek kapott fogkefét, így ebéd után sem marad el a fogmosás.

 

A programsorozat a péntek délutáni vetélkedővel zárult. Volt TOTÓ , szituációs játék, sorverseny. S végül minden kisgyermeknek jutott valami finom gyümölcs szintén az SZMK jóvoltából.