Tarhosi Általános Iskola

 

A 2012-2013-as tanév októberi eseményeiből

 

ZENEI VILÁGNAP

Október első hetében több program is a Zenei Világnapról szólt. Tíz tanulónk részt vett a békési zeneiskola hangversenyén, amely nagy öröm volt számukra. Ilyen eseményen eddig még nem volt lehetőségük részt venni. A hét elején négy csapatot alakított az éneket tanító Eszter néni, melyben minden tanulónk benne volt. Már a csapatok alakítása is összefüggött a zenével. Minden nap a tízórai elfogyasztásakor Vivaldi : Négy évszak művéből szólt egy-egy részlet. Különböző feladatokat kaptak, s végül pénteken egy vidám vetélkedő zárta a program sorozatot.

 

 

IDŐSEK VILÁGNAPJA

Október 5-én délután a község művelődési házában köszöntöttük az Idősek Világnapja alkalmából a nyugdíjas klub és az idősek napközi otthonának tagjait. A 3-4. osztályos tanulók egy vidám falusi lakodalmas játékot adtak elő, ami igen nagy tetszést aratott, a tanító néni „húzta” a talp alá valót. Az 1-2. osztályos gyerekek versekkel köszönték meg nagyszüleiknek a sok jót, amit tőlük kaptak.

 

 

 

ARADI VÉRTANÚK

Október 8-án került sor az aradi vértanúkról való megemlékezésre. A pedagógusok rövid megemlékező beszéde után egy vidám , játékos vetélkedőre került sor, ahol minden feladat az aradi 13-ról szólt. Sorverseny keretében kellett a tábornokok arcképét, majd nevét kirakni. Célba dobtak, „ellenséget „kerestek és még sok más játékos feladatra került sor.

 

 

KRE-FITT

Október 24-től 27-ig a KRE-FITT szakkör szervezésében a Halowen megünneplésére került sor. Készültek hatalmas, ijesztő pókok, amik kikerültek a falra. Tök lámpás a folyosóra.A negyedik osztályosok szellemeknek öltöztek és 27-én szombaton ijesztgették a kisebbeket. Majd mindenki elkészítette a tök mécsesét, amit haza is vihetett.

 

 

NAGYOTMOND TBIS

Október 26-án az óvodásokkal közösen ,az IPR program keretében megnézték a gyerekek a BIBUCZI előadásában a Nagyotmondó Tóbiás című zenés mesejátékot.