Simonyi Imre Emlékverseny


Ebben is évben is sikeresen szerepeltek diákjaink Gyulán.

A gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, Általános Iskola idén XX. alkalommal rendezte meg a Simonyi Imre Emlékversenyt.

 

Elsőként a jelentkezők videón küldték el a versmondásaikat. Iskolánk 4 tanulóját hívták be a döntőre, amit 2020. november 6-án, pénteken délután rendeztek a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár olvasótermében. A Covid-19 protkoll betartása mellett ( lázmérés, maszk, távolságtartás) két csoportban érkeztek a versenyzők az országos döntőre.

Diákjaink a 7-8.osztályosok között indultak. Szeged, Gyomaendrőd, Gyula, Békéscsaba iskolásai mellett egy temesvári versmondót is meghallgathattunk, aki online jelentkezett be.

A végeredményre nagyon büszkék lehetünk, hiszen Gyucha György 8.a az 1. helyezett lett az általános iskolai csoportban.
Felkészítője: Kisné Sajben Kitti és Gyucháné Szlaukó Andrea.

 

 

A 7.c-ből indulóink különdíjat kaptak. Dihen Ferenc és Mester Loránd egyénileg is szerepeltek, de a zsüri azt a produkciót emelte ki, amelyben a két versmondót Balog Molli hegedűn játszva kísérte. ( Ezt a filmetüd kategóriába nevezték.)

Felkészítőjük: Ráczné Erdei Krisztina

 

A verseny szép emlék marad a jelenlévőknek, hiszen egy gyönyörű teremben állhattak ki a versenyzők, akiknek finomságokkal is kedveskedtek a rendezők.

 

 

Galéria