Miért épp a Hepp és a sportiskolai osztály?


Tisztelt Szülők!


A fenti kérdésre évekig egy lényegre törő és helytálló válasz érkezett: mert egészséges és küzdeni tanít. Ez ma sincs másképp, de a világ nagyot fordult néhány év alatt is.


Új célok, új feladatok, új körülmények teszik minden korábbinál értékesebbé a mozgáskultúra és személyiségfejlődés kapcsolatát.
A testi-lelki-szellemi egészség harmóniája egyre nagyobb súllyal van jelen mindennapjainkban, hiszen életvitelünk rengeteget változott. Gyermekeink mind a három területen itt, az általános iskolában kapják meg a szükséges alapokat. Különösen nagy jelentősége van e-téren az első osztályba lépést követő időszaknak. Ekkor pedig a mozgás fejlődése és a tanulás eredményessége közötti egymást erősítő összefüggés a sportiskolai osztályban óriási lehetőségeket rejt.


Ahhoz, hogy úgy a gyermek, mint a család számára a kisiskolás időszak emlékezetes és sikeres lehessen, személyes kapcsolatokra, folyamatos megerősítésre és élményközpontú tanításra van szükség mind a testnevelés, mind a többi tantárgy esetében.
A sportiskolai osztály jellege, követelményrendszere az utóbbi időben nagy mértékben alkalmazkodott ehhez az elváráshoz és egy új szemlélet keretében a tevékeny közösségépítésre, a személyiség érésére helyezi a hangsúlyt.


A sport ma már nem cél, hanem eszköz. Noha a versenysport mindenki előtt nyitott, egy kisgyermekből elsősorban egészséges, kitartó és jókedvű diákokat kell nevelnünk a testmozgás és a játék eszköztárával.


Szabados Éva és Izsó Hunor tanítók hosszú évek óta sikerrel dolgoznak együtt azon, hogy élményt és használható tudást adjanak a hozzájuk érkező kis elsősősöknek. Most, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola testnevelés irányultságú osztályával munkájuk egy újabb eszközzel, egy újabb lehetőséggel bővül, melyet nagy szeretettel ajánlunk minden szülő és nagycsoportos gyermek figyelmébe.

A járványügyi helyzet miatt a sportiskolai osztály alkalmassági felmérését nem tudjuk az idén elvégezni iskolánkban. Az egészségügyi alkalmassági vizsgálatra az iskolaorvosunkhoz dr. Kis Anitához kell a gyerekeket elvinni, 2021. 02. 25-én (csütörtök) a Rendelőintézet I. belgyógyászati rendelőjébe.

 

Kérjük jelezzék felénk 2021. 02. 22-ig a sportosztályba való beiratkozási szándékukat, hogy az iskolaorvossal időpontot tudjunk egyeztetni az Önök számára! Jelentkezéskor kérjük adják meg az elérhetőségüket is!

 

Jelentkezési lehetőség: igazgato@bekesiiskola.hu
411 - 788
vagy személyesen a József Attila u. 12.  alatt.

 

Szeretettel várjuk gyermekét a Hepp-suliba!