A Gyulai Tankerületi Központ összes tagintézményébe eljuttatják a Toldit


Arany János születésének 204. évfordulóján adta át adathordozókon a gyulai Toldi-filmet Kónya István alpolgármester kedden délelőtt Teleki-Szávai Krisztinának, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatójának. A tankerületi központ valamennyi intézménye, illetve tagintézménye két-két, az alkotást tartalmazó pendrive-ot kap egy-egy emléklap kíséretében.

 

 

A film Nagyszalontával közös pályázat keretében készült el, amelyben vállalták, hogy a tankerületi központ valamennyi általános és középiskolájába eljuttatják a magyar irodalmat, az Arany János munkásságát népszerűsítő, egyfajta oktatási segédanyagként is funkcionáló alkotást.


Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, harminckét intézményükbe, tagintézményükbe juthat el a gyulai Toldi-film, és a köznevelési intézmények közvetítésével közel tízezer gyermek, illetve fiatal láthatja majd az alkotást.


Szólt arról, hogy a pedagógusok az egész játékfilmet vagy a film egy-egy jelenetét, esetleg több részletét is beilleszthetik a tanítási-tanulási folyamatba – akár a tanórák keretében, akár a szakköri foglalkozásokon.