Izzó fémek és robotok

  

Sziasztok! 2019.10.16-án, a Gál Ferenc Iskolában nyílt napot szerveztek, amire az ötödik, hatodik, hetedik, és a nyolcadik osztály kapott meghívást.  Én a szakmai rendezvényekről készítettem képes tudósítást.

Nekem nagyon tetszett a nyílt nap, főleg azért mert elmaradtak a szerdai óráim.

                                                                               -Ádám-

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Kívülről is látható volt, hogy az iskola nagyobb része mezőgazdasággal foglalkozik. Osztálytársaim érdeklődve néztek szét a szépen gondozott udvaron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. A folyosón az iskola informatikusai bemutatták, hogy milyen robotot építettek, és a programozás hatására milyen trükköket tudott végrehajtani. Még kis golyókkal is lőttek minket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Ettől a gyerektől nem szeretnék egy pofont kapni, látszik milyen erős! Az ő izmait a kovácsműhelyben végzett munka fejlesztette ilyenné. Az általános iskolából is voltak akik megpróbálták formálni a vasat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.A terem hátsó sarkában vakító fények villóztak. Ez jelezte, hogy vasdarabokat erősítenek össze megolvasztva. A hegesztást is kipróbálhattuk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

5.Az iskolában folyó oktatást, amely a fém megmunkálással foglalkozik, a Békéscsabai Csaba Metál Zrt. támogatja. Az ő képviselőikkel is találkozhattunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Miközben a fiúk a fémekkel foglalkoztak, addig a lányok a tankonyhában sütkéreztek.