EGY HÉT AZ EGÉSZSÉGES ÉLET JEGYÉBEN

 


 

 

- Szia! Kérlek, mutatkozz be!

- Durkó Szilárd, 4. C osztályos tanuló vagyok.

 - Épp az előbb vettél részt a Biokultúra Egyesület ételbemutatóján. Mit jelent számodra, hogy bioélelmiszer?

- Ami olyan alapanyagokból készült, amit nem műtrágyával táplálnak, és nem permeteznek.

- Melyik ízlett neked a legjobban a kínált ételek közül?

- Az almás piskóta.

- És miért?

- Hát mert finom  volt

- Volt olyan élelmiszer, ami nem annyira ízlett neked?

- A sütőtökös chips, mert hát eleve nem szeretem a sütőtököt, így ezt sem.

- Milyen élelmiszereket fogyasztotok otthon?

- Gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat.

- Szerinted miért fontos a bioélelmiszer fogyasztása?

- Hogy ne legyünk betegek, és megtarthassuk az egészségünket.

- Szerinted az iskolai menza, vagy a bioételek a finomabbak?

- Mikor hogy. Mindkettőben vannak jó ételek, és olyanok is, amelyiket nem szívesen eszem meg.

- Kívánom, fogyassz minél több egészséges élelmiszert!  Köszönöm szépen a riportot!


 

 

Karácsné Sárközi Dóra tanár néni kérésemre összegezte az elmúlt hét

 eseményeit és tanulságait.

- A 2019-es egészségheti programja a következőképpen zajlott November 11.-től 14.-ig. A hétfői napon került sor az előzetes feladatok kiosztására, illetve az egész hét programjának ismertetésére a gyerekek illetve a kollégák részére.

Rögtön már kedden 14 órától a közösségi teremben hangzott el Csikós Péter tanár úr előadása, a telefon és az internethasználat veszélyeiről, ahova felsős tanulókat várt Peti bácsi, és nagyon jól sikerült, nagyon sok kérdés hangzott el az előadás végén. 

Szerdán védőnőnk, Dudás Melinda tartott előadást reggel 8 órától a közösségi teremben, a 8.-os lányoknak, ahol minden 8.-os osztályból megjelentek a lányok, akikkel Melinda beszélgetett. Szerencsekerék forgott az aulában, amikor minden alsós osztály lejött, és egészséggel kapcsolatos kérdések megválaszolásával ajándékokat kapott. 14 órától került sor szintén a felső tagozat számára az egészségheti vetélkedőnek a megszervezésére, aminek a feladatait Nagyné Hidvégi Mária kolléganőm állította össze, nagyon változatos, klassz feladatok voltak.

Csütörtökön, a tornateremben délelőtt tájfutó bemutató volt, az egész délelőttöt és a tesiórák keretét ez töltötte ki. Délután 14 órától pedig Dós Ágnes tanárnő a technika teremben egészséges ételeket kreatívan készített a gyerekekkel.

Pénteken az alsó tagozatosoknak reggeli torna volt a tornateremben, majd a legjobban várt esemény következett, amikor a Biokultúra Egyesület bemutatóját, és kóstolóját tartotta a közösségi teremben fél kilenctől.

Kettőkor kerül sor az eredményhirdetésre, amikor az előzetes feladatok, az elkészült plakátok, a totók és a vetélkedők pontszámai alapján értékeltük az egész hetet.  Az alsósok zöldség/gyümölcs szobrokat készítettek amit a fölsős osztályok plakátjaival együtt a folyosón állítottunk ki. Ezeket egész héten át meg lehetett tekinteni. Gyönyörű, és ötletes dolgokat készítettek a gyerekek ezen a héten is.

 

(-Ádám-, -Viki-)

 

 

November  második hetében zajlott iskolánkban az Egészségnevelési hét. A rendezvénysorozaton nagyon sok tanuló, változatos programokon vett részt. Mi a pénteki eseményeken kapcsoltuk be felvevőinket, hogy megkérdezzük a gyerekek és felnőttek véleményét a Biokultúra Egyesület által szervezett, immár hagyományos ételbemutatón és kóstolón.