GYÚRTUK A KOLBÁSZT...

 

 

 

2019.10.24.-én a 7/c osztállyal voltunk a 23. Kolbászfesztiválon, Békéscsabán. A békéscsabai sportcsarnok mellett egy sátorba belépve, egy rózsaszín malacruhás ember fogadott minket.  

A kolbászkészítő versenyen is részt vettünk, és a feladat egy saját kolbász elkészítése volt. Csak a húst kaptuk a helyszínen, a többi dolgot magunknak kellett vinni. pár szülő is eljött segíteni, ami nagyon jól jött, mivel versenyeznünk kellett a többi iskolás, és óvodás gyerekekkel. Osztályfőnökünk sajnos nem tudott el jönni, de Hédi néni helyettesítette őt. A díszítés nagyon szép és hangulatos volt, amibe Zsuzsa néni, az osztályfőnökünk is besegített. A hangulat nagyon jó volt, mivel folyamatosan ment a zene!

Gyúrtuk, kóstolgattuk, megtöltöttük a kolbászt. Aki nem gyúró vagy kínáló volt az bemehetett a csarnokba különböző dolgokat csinálni, vagy ki mehetett, ahol egy vidámpark működött! A felkínálóknak a feladata az volt, hogy miközben a zsűri körbejárt, különböző finomságokkal kínálják őket.

Mikor kész voltunk a kolbásszal, akkor beadtuk, és a többinek a felét kisütöttük, és amit nem sütöttünk ki, elosztottuk. Sokáig vártuk, de végre eljött az eredményhirdetés is. Mi sajnos nem nyertünk, de nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük, ha jövőre is ellátogatunk, akkor nyerünk valamit!

-Viki-