RÉMÍSZTŐ TIPPEK HALLOWEENRE

 

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (ami a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit. A halloweenhez kapcsolódó szokások eljutottak Magyarországra is, a bulizós és játékos hangulatú harsány szokásokkal és a vicsorító vagy vigyorgó, de rendszerint világító töklámpás szimbólumával.

 

1., Filmajánlásom:

- Hotel Transylvania 3, (Szörnyen rémes vakáció)

Nekem az tetszett a legjobban a filmben, hogy a különféle szörnyek a barátaik társaságában elmennek nyaralni - egy luxushajón beutazzák a világot. Az ő mulatságos kalandjaikról szól az animációs sorozat 3. része.

 

2., Kreatív, DIY ötletek halloweenre:

- Szellemfüzér:

Szükséged lesz hozzá:

- zsebkendőre (vagy négyzet alakú textilre)

- madzagra

- fekete filctollra

- Elkészítés: A zsebkendőkből golyókat formázunk. Egy kihajtott zsebkendő közepébe egy golyót helyezünk, és beleburkoljuk a zsebkendőbe a golyót. A golyó alatt a zsebkendőt egy madzaggal megkötjük. Egy méteres madzagra hurkokat kötünk, amikbe belebújtatjuk a szellemfejeket. A madzag két végére szinten egy-egy hurkot kötünk, amikkel a helyére akaszthatjuk a halloweeni díszünket. 

 Képtalálat a következőre: „halloween decoration diy easy”

 

3., Szellemes zeneajánló:

- Szellemirtók

Az 1984-ben bemutatott amerikai sci-fi vígjáték kísérőzenéje ma is jól hallgatható, jellegzetes, rockos hangvételű muzsika. A zeneszerző Elmer Bernstein volt. A jobb oldali képre kattintva meg is hallgathatod.

-Hega-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattints a képre a film megtekintéséhez!

 

 

 

 

 

 

Szellemfigurák kávékapszulából

A film megtekintéséhez kattints a képre!